bağıl nem

bağıl nem

a. meteor. Bir metreküp hava içinde bulunan su buharı ağırlığının, aynı şartlardaki havanın doymuş su buharının ağırlığına oranı.


bağıl nem, RH İng. relative humidity, RH

Belli bir sıcaklıkta bir hava kütlesinde bulunan nem miktarının yüzde ifadesi.


bağıl nem İng. relative humidity

Havada belli bir oylumda belli bir sıcaklıkta bulunan su uçuğu basımcının (ya da tutarırnın) havayı o sıcaklıkta doyuran uçuk basıncına (ya da tutarına) oranı.


bağıl nem İng. relative humidity

Bir metre küp hava içindeki su buharı niceliğinin (salt nem niceliği) aynı sıcaklıkta bu hacmin en çok yüklenebileceği (doymuş haldeki) su buharı niceliğine oranı.


bağıl nem İng. relative humidity

1. Belli sıcaklık ve oylumdaki su buharı kütlesinin, aynı sıcaklık ve oylumdaki doygun su buharı kütlesine oranı. 2. Havayuvarda, belli bir sıcaklıktaki su buharı basıncının, aynı sıcaklıktaki doygun su buharı basıncına oranı.


bağıl nem İng. relative humidity

Belli hacimde havada bulunan su buharı kütlesinin, aynı hacim ve sıcaklıkta su buharınca doymuş havadaki su buharı kütlesine yüzde olarak verilen oranı.


bağıl nem İng. relative humidity

Belli sıcaklık ve hacimdeki su buharı kütlesinin, aynı sıcaklık ve hacimdeki doygun su buharı kütlesine oranı, nispi nem.


bağıl nem İng. relative humidity

Belirli bir sıcaklıktaki su buharı miktarının, yine aynı sıcaklıktaki 1 m3 havayı doyuracak su buharı miktarına oranı, rölatif rutubet, nispi nem.


bağıl nem için benzer kelimeler


bağıl nem, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, m harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'ğ', 'ı', 'l', ' ', 'n', 'e', 'm', şeklindedir.
bağıl nem kelimesinin tersten yazılışı men lığab diziliminde gösterilir.