bağırsak solucanı

bağırsak solucanı

a. hay. b. Ortalama 25 santimetre boyunda, insanların, özellikle çocukların bağırsaklarında asalak olarak yaşayan yuvarlak solucan, askarit.


bağırsak solucanı İng. large roundworm

Ortalama 25 cm. boyunda olup, insanların, özellikle çocukların bağırsak asalağı olarak sık sık rastlanan yuvarlak solucan; askarit, karın solucanı.


bağırsak solucanı İng. ascaris

İlkel solucanlar (Scolecida) dalının, yuvarlak solucanlar (Aschelminthes) sınıfının, iplik solucanları (Nematoda) takımından, insan ve domuzların ince bağırsaklarında asalak olarak yaşayan, 15-40 cm kadar uzunlukta olan, yumurtaların taşınması için ara konağı bulunmayan, pis besinle alınan yumurtalarla bulaşan bir tür. Askarit.


bağırsak solucanı İng. ascaris

(karşılık: askarit, Ascaris lumbricoides): İIkel-kurtlar (Scolecida) dalının yuvarlak-kurtlar (Aschelminthes) sınıfmin iplik-kurtIarı (Nematodes) takımından bir tür. İnsan ve domuzların ince bağırsaklarında-asılak olarak yaşar. Uzunluğu 15-40 cm. Lârvaların taşınması için ara konak gereksenmez. Pis besinle alınan yumurtalarla bulaşır.


bağırsak solucanı için benzer kelimeler


bağırsak solucanı, 17 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'ğ', 'ı', 'r', 's', 'a', 'k', ' ', 's', 'o', 'l', 'u', 'c', 'a', 'n', 'ı', şeklindedir.
bağırsak solucanı kelimesinin tersten yazılışı ınaculos kasrığab diziliminde gösterilir.