balina çubuğu

balina çubuğu

a. Balinanın ağzına aldığı suyu dışarıya süzüp içindeki deniz hayvanlarını tutmasına yarayan ve üst çenesinin iki yanında tarak dişleri gibi sıralanmış, boynuz dokusunda, esnek kemiksi bölümlerin adı.


balina çubuğu İng. baleen

Dişsiz olan balinaların ağzında bulunan, 4-5 m kadar boyunda safihalar hâlinde, üst çene boyunca iki sıra saçak gibi dizili ve besinin toplanıp ağızda alıkonulabilmesi için bir elek görevi yapan bir boynuz maddesi. Balina dişi.


balina çubuğu

bk. balinadişi.


balina çubuğu İng. baleen

Dişsiz olan balinaların ağzında bulunan, 4-5 m kadar boyunda ince uzun levhalar hâlinde, üst çene boyunca iki sıra saçak gibi dizili ve besinin toplanıp ağızda alıkonulabilmesi için bir elek görevi yapan bir boynuz maddesi, balina dişi.


balina çubuğu İng. baleen

(anlamdaş. balina dişi): Bir boynuz maddesi olup dişsiz olan balinaların ağzında bulunur. Boyları 4-5 m olabilen safihalar halindedir. Üst-çene boyunca iki sıra saçak gibi dizilidirler ve besinin toplanıp ağızda alıkonulabilmesi için bir elek görevi görürler. Sertlik yapması için korsa v.b. de kullanılırlar.


balina çubuğu için benzer kelimeler


balina çubuğu, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'l', 'i', 'n', 'a', ' ', 'ç', 'u', 'b', 'u', 'ğ', 'u', şeklindedir.
balina çubuğu kelimesinin tersten yazılışı uğubuç anilab diziliminde gösterilir.