bandırmak

bandırmak

(-i, -e) 1. Banmak. 2. Üzüm salkımlarını, inciri çabuk kuruması ve renginin parlak olması için küllü veya potaslı ılık suya daldırıp çıkarmak.


bandırmak

1. Kurutulacak olan taze üzüm veya inciri potaslı suya daldırmak. 2. Suya batırmak, daldırmak. 3. Yemekten aldırmak, almaya izin vermek. 4. Lokmayla hatıra hatıra yemek. 5. Şerbeti tatlıya içirtmek, emdirmek.


bandırmak

Meyve kurularını suda ıslatmak, yıkamak.


bandırmak, (bandurmak)

Batırmak, bulaştırmak*


bandırmak, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'n', 'd', 'ı', 'r', 'm', 'a', 'k', şeklindedir.
bandırmak kelimesinin tersten yazılışı kamrıdnab diziliminde gösterilir.