bayrak

bayrak, -ğı

a. 1. Bir milletin, belli bir topluluğun veya bir kuruluşun simgesi olarak kullanılan, renk ve biçimle özelleştirilmiş, genellikle dikdörtgen biçiminde kumaş, sancak: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” -M. C. Kuntay. 2. mec. Öncü: “Yeni bir sanat kuşağının bayrağıydı o.” -Y. Z. Ortaç. 3. mec. Simge, sembol: “Kız, Sinekli Bakkal'ın erkek dünyasına meydan okuyan bir bayrak gibiydi.” -H. E. Adıvar. 4. bit. b. Baklagilllerde diğerlerinden daha üstte bulunan, daha büyük olan ve çoğunlukla başka bir renkte ve yuvarlakça olan taç yaprağı. 5. sp. Atletizmdeki bayrak yarışında dört sporcunun elden ele geçirdiği kısa, yuvarlak değnek. 6. esk. Gerektiğinde indirilip kaldırılan, açılıp kapatılan kol: “Yoldan, bayrağı açık bir taksi çevirdiler.” -M. Yesari.


bayrak

Uçurtma.


bayrak

Tahıl biçilirken kesilemeyerek geriye kalanlar: Ali çok bayrak bırakmış.


bayrak İng. Flag Alm. Flagge Fr. Drapeau
bayrak İng. flag
bayrak İng. flag

Hisse senedi teknik analizinde kullanılan fiyat grafiklerinde, büyük bir düşüş veya artış sonrası fiyatların kararlı bir biçimde aynı oranlarda dalgalandığını gösteren şekil.


bayrak Osm. alem

(botanik)


bayrak İng. flag

Çekme ağlarında ağız açıklığını sağlamak amacıyla torba ağın önüne yerleştirilen konik biçimli, mantar ve kurşun yakada ayrı ayrı bulunmakta olup elle örülerek veya hazır ağlardan kesilerek çıkartılan ağ parçası.

I) 1. Uçurtma. (Akbaş *Güdül -Ankara)

II) Bir kadın çorabı motifi. (Yenikent *Aksaray -Niğde)


Bayrak Köken: T.

Cinsiyet: Erkek Bir ulusun, bir topluluğun veya örgütün simgesi olarak kullanılan, belli bir rengi ve biçimi olan, genellikle dikdörtgen biçiminde kumaş.


Bayrak

Diyarbakır ili, Çermik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Bayrak Osm. Alem

bayrak için benzer kelimeler


bayrak, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'a', 'y', 'r', 'a', 'k', şeklindedir.
bayrak kelimesinin tersten yazılışı karyab diziliminde gösterilir.