blastula

blastula Fr. blastula

a. (bla'stula, l 'ler ince okunur) biy. Yumurta hücresi embriyo olurken morulanın gelişerek içi boş yuvarlak biçime girmesi durumu, morula.


blastula İng. blastula

Bütün çok hücreli hayvanlarda embriyo gelişmesi sırasında görülen, bir sıra hücre tabakasından oluşan, içi sıvıyla dolu bir top biçiminde olan, segmentasyon sırasında morula evresinden hemen sonra meydana gelen, bazen sillerle de çevrili olabilen bir evre.


blastula İng. blastula

anat. 1. Tomurcuk, embriyo. 2. Bastosist.


blastulâ Fr. blastula

(biyoloji, zooloji)


blâstulâ İng. blastula

Bütün çok hücreli hayvanlarda embriyo gelişmesi sırasında görülen, bir sıra hücre tabakasından oluşan içi bir sıvı ile dolu bir top şeklinde olan, segmentasyon sırasında morulâ evresinden sonra teşekkül eden, bazen sillerle de çevrili olabilen bir evre.


blâstulâ İng. blastula

(Yun. Blastos=tomurcuk): Bütün çokgözeli hayvanlarda görülen bir gelişme evresi. Bir sıra gözelerden oluşmuş, içi bir sıvı ile dolu bir top olup genel olarak segmentasyon sırasında morulâdan sonra meydana gelir. Bazen kirpikli de olabilir.


blastula, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'l', 'a', 's', 't', 'u', 'l', 'a', şeklindedir.
blastula kelimesinin tersten yazılışı alutsalb diziliminde gösterilir.