böbrek üstü bezi

böbrek üstü bezi

a. anat. Böbreklerin üstünde bulunan, hormon niteliğinde salgısı olan bez.


böbrek üstü bezi İng. adrenal gland, subrarenal gland

(Lat. ad: yaklaşma gösteren ön ek; renés: böbrekler; supra: yukarıda) Omurgalı hayvanlarda böbrek üstünde bulunan, kan basıncına ve sempatik sinir sistemine etki yapan hormonları salgılayan, dış kısmı adrenal korteksi, iç kısmı adrenal medullayı oluşturan bir çift iç salgı bezi. Adrenal bez, surrenal bez, suprarenal bez.


böbrek üstü bezi İng. adrenal gland, suprarenal gland, surrenal gland

Omurgalı hayvanlarda böbreklerin hemen üstünde bulunan kan basıncına ve sempatik sinir sistemine etki yapan hormonları salgılayan, dış kısmı adrenal korteksi, iç kısmı adrenal medullayı oluşturan bir çift iç salgı bezi, adrenal bez, sürrenal bez, süprarenal bez.


böbrek üstü bezi İng. adrenal gland

anat. Böbreğin üst kısmında bulunan ve hayat için gerekli olan birçok hormon salgılayan, böbreklerin ön ucu iç tarafında, dışta adrenal kabuk, içte adrenal öz denilen farklı iki bölümden oluşmuş iki küçük bez, sürrenal bez, suprarenal bez, adrenal bez, glandula suprarenalis.


böbrek üstü bezi için benzer kelimeler


böbrek üstü bezi, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'ö', 'b', 'r', 'e', 'k', ' ', 'ü', 's', 't', 'ü', ' ', 'b', 'e', 'z', 'i', şeklindedir.
böbrek üstü bezi kelimesinin tersten yazılışı izeb ütsü kerböb diziliminde gösterilir.