böcekçiller

böcekçiller

ç. a. hay. b. Omurgalı hayvanlardan memeliler sınıfına giren, böcek yiyen, karada yaşayan hayvanlar takımı.


böcekçiller İng. insect eaters

Memeliler (Mammalia) sınıfının, etenliler (Placentalia) alt sınıfından, küçük boylu, böcek yiyen, karada yaşayan ve gece faal olan, kemirici hayvanlara benzeyen, ayakları 5 parmaklı ve kancalı bir takım.


böcekçiller Osm. âkil-ül-hevam

(zooloji)


böcekçiller İng. insect-eaters

(İnsectivora), (Lat. insectum = bölünmüş, Lat. vorare=yemek), Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının etenliler (Placentalia) alt-sınıfına giren bir takımı. Küçük boylu, böcek yiyen, karada yaşayan gece hayvanlarıdır. Tip bakımdan kemirici hayvanlara, yaşayış bakımından yırtıcı hayvanlara benzerler. Ayakları 5 parmaklı ve kancalıdır. Kirpigiller (Erinaceidae), köstebekgiller (Talpidae), altın-köstebekgliler (Chry-sochloridae), su-köstebeğigiller (Potamoga-lidae), soreksgiller (Soricidae), tanrekgiller (Centetidae), sivri-burunlutanrekgiller (Solenodontidae), sıçrar-hortumlugiller (Macroscelididae), sivri-sincapcıkgiller (Tupaiidae) familyaları en önemlileridir.


böcekçiller, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'ö', 'c', 'e', 'k', 'ç', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
böcekçiller kelimesinin tersten yazılışı relliçkecöb diziliminde gösterilir.