bölüt

bölüt

a. biy. 1. Zigotun bölünmesinden sonra embriyoda ortaya çıkan ve az çok birbirine benzeyen parçaların her biri. 2. hay. b. Eklem bacaklıların vücudunu oluşturan yan yana dizili parçaların her biri, halka.


bölüt İng. metamere, segment

(Yun. meta: sonra; meros: parça) Döllenmiş yumurtanın bölünmesinden sonra embriyoda meydana gelen ve az çok birbirine benzeyen parçaların her biri. Segment, metamer.


bölüt İng. batch

(Nitelik denetimi) Nitelik denetimindeki birimler öbeği. anlamdaş topluluk.


bölüt İng. lot

Bir malın istek üzerine yapılan toplu ayrıntılarından her biri.


bölüt Osm. kıt'a-ı munkasama

(zooloji)


bölüt Fr. métamè.

(zooloji)


bölüt İng. metamere, segment

Döllenmiş yumurtanın bölünmesinden sonra embriyoda meydana gelen ve az çok birbirine benzeyen parçaların her biri, metamer, segment.


bölüt İng. segment

1. Sınırları belli parça. 2. Bir bütünün bölümlere ayrılmış kısımlarından her biri, bölüm. 3. Döllenmiş yumurtanın bölünmesinden sonra embriyoda oluşan ve az çok birbirine benzeyen parçaların her biri, metamer, segment.


bölüt İng. metamere, segment

(karşılık: metamer, segment), (Yun. meta sonra, Yun.Meros = parça), (Lat. Segmentum = parça), Zigotun bölünmesinden sonra, embriyonda meydana gelen ve azçok birbirine benzeyen parçaların herbiri.


bölüt için benzer kelimeler


bölüt, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, b harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'b', 'ö', 'l', 'ü', 't', şeklindedir.
bölüt kelimesinin tersten yazılışı tülöb diziliminde gösterilir.