çalı kuşu

çalı kuşu

a. hay. b. Serçegillerden, başı koyu kırmızı, gövdesine doğru rengi açılan, çalılık yerleri seven ötücü bir kuş (Troglodytes): “Bir gün, bu çocuk, insan değil, çalı kuşu diye bağırmıştı.” -R. N. Güntekin.


çalı kuşu İng. goldcrest

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, çalı kuşugiller (Regulidae) familyasından, 9.5 cm kadar boyda, sırtı zeytin yeşili, karnı yeşil kül rengi, kuyruk ve kanatları kahverengi, tepesinde kırmızı lekesi bulunan, Avrupa ve Asya'da çam ormanlarında yaşayan, Türkiye'nin büyük bir kısmında her mevsim görülen yerli bir tür. Altın-tavukçuk.


çalı kuşu İng. goldcrest

(Regulus regulus) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının çalıkuşugiller (Regulidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 9.5 cm. Sırtı zeytin yeşili, karnı yeşil-külrengidir. Kuyruk ve kanatları kahverengidir. Tepesinde kırmızı lekesi vardır. Avrupa ve Asyada çam ormanlarında yaşar.


çalı kuşu için benzer kelimeler


çalı kuşu, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'a', 'l', 'ı', ' ', 'k', 'u', 'ş', 'u', şeklindedir.
çalı kuşu kelimesinin tersten yazılışı uşuk ılaç diziliminde gösterilir.