çamçak

çamçak, -ğı

a. 1. Ağaçtan oyularak yapılmış kulplu su kabı, çapçak. 2. Köpüklenerek akma.


çamçak

Ağaçtan oyularak yapılmış büyük kaşık, kepçe.


çamçak

1.bk. çambardak. 2. Kayıkçıların kayığın içindeki suyu boşaltmak için kullandıkları tahta faraş. 3. Su kabağından yapılan kap. 4.bk. çamça (I)-1. 5. Sürahi. 6. Kova, bakraç.


çamçak

Ezik: Uşak buni çamçak etmiş.


çamçak İng. roach

En çok 50 cm. boyunda bir sazangiller türü olup, yurdumuz göllerine de yerleşir ve birçok asalak yassısolucana arakonakçılık yapar.


çamçak İng. roach

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, sazangiller (Cyprinidae) familyasından. 36-40 cm kadar uzunlukta, Avrupa tatlı sularında ve Türkiye'nin çeşitli göllerinde yaşayan bir tür. Kızılgöz.


çamçak Fr. gardon blanc

(zooloji)


çamçak Lat. Leuciscus rutilus

Kemikli balıklardan sazangiller (Cyprinidae) familyasından, 40 cm kadar uzunlukta olabilen, Avrupa tatlı sularında ve Türkiye’nin çeşitli göllerinde yaşayan bir tür, kızılgöz.


çamçak İng. roach

(anlamdaş. kızılgöz, Leuciscus rutilus) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının sazangiller (Cyprinidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 36-50 cm. Yumurtasından tarama yapılır. Avrupa tatlı sularında ve memleketimizde göllerde yaşar.


çamçak, (çapçak)

Ağaçtan yapılmış su kabı, maşraba


çamçak için benzer kelimeler


çamçak, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'a', 'm', 'ç', 'a', 'k', şeklindedir.
çamçak kelimesinin tersten yazılışı kaçmaç diziliminde gösterilir.