çan hayvanı

çan hayvanı İng. vorticel

Bir hücrelilerin (Protozoa), kirpikliler (Ciliata) sınıfının, çevre kirpikliler (Peritricha) takımından, kasılabilen bir sapla kendini bir yere bağlayan, vücudu çan biçiminde olan ve ağız bölgesinde bir sıra hareketli kirpiği bulunan, tatlı sularda yaşayan türleri içine alan bir cins.


çan hayvanı Lat. Vorticella

Bir hücrelilerin (Protozoa), kirpikliler (Ciliata) sınıfının, (Peritricha) takımından, kasılabilen bir sapla kendini bir yere bağlayan, vücudu çan biçiminde olan ve ağız bölgesinde bir sıra hareketli kirpiği bulunan, tatlı sularda yaşayan türleri içine alan bir cins.


çan hayvanı İng. vorticel

(Vorticella) Birgözeli hayvanlardan kirpikliler (Ciliata) sınıfının çevrekirpikliler (Peritricha) takımından (bk) bir cins.Kasılabilen bir sapla kendini bir yere bağlayan,vücudu çan biçiminde olan ve ağız alanında bir sıra hareketli kirpiği kapsayan, tatlı sularda yaşayan türleri içine alır.


çan hayvanı için benzer kelimeler


çan hayvanı, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'a', 'n', ' ', 'h', 'a', 'y', 'v', 'a', 'n', 'ı', şeklindedir.
çan hayvanı kelimesinin tersten yazılışı ınavyah naç diziliminde gösterilir.