Çap, Yarıçap, Yay, Kiriş, Ok, Kesek, Değme, Değme noktası, Teğet

Çap, Yarıçap, Yay, Kiriş, Ok, Kesek, Değme, Değme noktası, Teğet

20. Çember ve dayire ile ilgili olan çizgiler şunlardır : A)“Çap” , dayirenin merkezinden geçerek çemberin iki noktasına ulaşan bir doğru çizgidir. B)“Yarıçap” , merkezi, çemberin bir noktasına bağlıyan bir doğru çizgidir. C)“Yay” çemberin herhangi bir parçasıdır. D)“Kiriş” , yayın uçlarını birleştiren doğru çizgidir. E)“Ok„ yayın ortasını, kirişin ortasına bağlıyan bir doğru çizgidir. F)“Kesek” dayireyi herhangi iki parçaya ayıran bir doğru çizgidir.G)“Değme,” bir çizginin. çemberin herhangi bir noktasına değmesine denir. O noktaya, “Değme noktası” , değen çizgiye de, “Teğet” derler.


Çap, Yarıçap, Yay, Kiriş, Ok, Kesek, Değme, Değme noktası, Teğet için benzer kelimeler


Çap, Yarıçap, Yay, Kiriş, Ok, Kesek, Değme, Değme noktası, Teğet, 64 karakter ile yazılır. Ayrıca, Ç harfi ile başlar, t harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'Ç', 'a', 'p', ',', ' ', 'Y', 'a', 'r', 'ı', 'ç', 'a', 'p', ',', ' ', 'Y', 'a', 'y', ',', ' ', 'K', 'i', 'r', 'i', 'ş', ',', ' ', 'O', 'k', ',', ' ', 'K', 'e', 's', 'e', 'k', ',', ' ', 'D', 'e', 'ğ', 'm', 'e', ',', ' ', 'D', 'e', 'ğ', 'm', 'e', ' ', 'n', 'o', 'k', 't', 'a', 's', 'ı', ',', ' ', 'T', 'e', 'ğ', 'e', 't', şeklindedir.
Çap, Yarıçap, Yay, Kiriş, Ok, Kesek, Değme, Değme noktası, Teğet kelimesinin tersten yazılışı teğeT ,ısatkon emğeD ,emğeD ,keseK ,kO ,şiriK ,yaY ,paçıraY ,paÇ diziliminde gösterilir.