cennet balığı

cennet balığı

a. hay. b. Cennet balığıgillerden, mavi yeşil zemin üzerine bakır rengi çizgili tropikal balık (Macropodus viridiauratus).


cennet balığı İng. paradise fish

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, cennet balığıgiller (Anabantidae) familyasından, 7-8 cm kadar uzunlukta, mavi, yeşil bir zemin üzerine bakır rengi dik bantlarla süslü, sadece su içindeki hava ile yaşamayıp ayrıca hava yutan ve bu hava ile köpük hâline gelen ağız salgısından yuva yapan, Çin'de yaşayan bir tür.


cennet balığı Lat. Macropodus viridiauratus

Kemikli balıklardan cennet balığıgiller (Anabantidae) familyasından, 8 cm kadar uzunlukta olabilen, mavi yeşil bir zemin üzerine bakır rengi dik bantlarla süslü, sadece su içindeki havayla yaşamayıp ayrıca hava yutan ve bu havayla köpük hâline gelen ağız salgısından yuva yapan, Çin orijinli bir akvaryum balığı.


cennet balığı İng. paradise fish

(Macropodus viridiauratus, anlamdaş. Polyacanthus viridiauratus), Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının cennet-balığıgiller (Anabantidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 7-8 cm. Mavi-yeşil bir zemin üzerine bakır rengi dik bandlarla süslüdür. Ancak bir çift beslenir. Çok sayıda olunca kuvvetli olan erkek diğerlerini yok eder. Sadece su içindeki hava ile yaşayamayıp ayrıca hava yutar ve bu hava ile köpük haline gelen ağız salgısından yuva yapar. Güney Çinde yaşar. Tropik süs balığıdır.


cennet balığı için benzer kelimeler


cennet balığı, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, c harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'c', 'e', 'n', 'n', 'e', 't', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
cennet balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab tennec diziliminde gösterilir.