çığa balığı

çığa balığı İng. sterlet

Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımının, Mersin balığıgiller (Acipenseridae) familyasından, Kuzey Avrupa ve Asya'nın tatlı ve tuzlu sularında yaşayan, 1 m kadar boyda, 6 kg kadar ağırlıkta, yumurtasından çok lezzetli havyar yapıları, eti çok lezzetli olan bir tür. Çuka.


çığa balığı Lat. Acipenser ruthenus

Mersin balıkları (Acipenseriformes) takımının, mersin balığıgiller (Acipenseridae) familyasından, Kuzey Avrupa ve Asya’nın tatlı ve tuzlu sularında yaşayan, bir m kadar boyda, altı kg kadar ağırlıkta olabilen, yumurtalarından çok lezzetli havyar yapılan, eti çok lezzetli olan bir tür, çuka.


çığa balığı İng. sterlet

(anlamdaş. çuka, Acipencer ruthenus) Mersin-balıkları (Chondrostei) takımının Mersin-balığıgiller (Acipenceridae) familyasından bir balık türü. Boyu en fazla 1 m olur. Eti çok lezzetlidir. Yumurtasından en nefis hayvar yapılır. Kuzey Avrupa ve Asyanın tatlı ve tuzlu sularında yaşar.


çığa balığı için benzer kelimeler


çığa balığı, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'ı', 'ğ', 'a', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
çığa balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab ağıç diziliminde gösterilir.