çin tiyatrosu

çin tiyatrosu

Ezgi, dans, maske ve belli simgeleri plan giysiler, akrobasi, pantomim sanatlarını birleştiren ve yabancılaştıran bir tiyatrodur. Stilize döşem ve lirik konuşmaları vardır. Oyuncular bir rolü yaşatmazlar, gösterirler. bk. göstermeci tiyatro. Bunun içinde, seyirci o rolü ne olduğu ile değil, nasıl oynandığı ile ilgilenir. Çin oyunları kırk bölüme kadar uzayabilmektedir. Aynı oyunun oynanması kimi kez günlerce sürebilir; 1920'den bu yana, Çin tiyatrosunun Batı tiyatrosunda etkisi görülmektedir. Bu etkiyi özellikle Epik Tiyatro’da izleriz.


Çin tiyatrosu İng. Chinese theatre

Büyük ölçüde simgelere başvurarak ezgi, dans, akrobasi ve sözsüz oyun sanatlarını birleştiren ve seyirciye Doğu tiyatrosuna özgü göstermeci nitelikleriyle yönelen bir tiyatro. Şiirli konuşmaları ve simgelerden oluşan bir dekoru vardır. Oyuncular rolü yaşamazlar, onu yansıtırlar. Seyirci rolün ne olduğu ile değil, nasıl oynandığı ile ilgilenir. Çin tiyatrosu önce Sovyet yönetmeni Meyerhold'u sonra da epik tiyatro'nun temsilcisi Brecht’i etkilemiştir.


çin tiyatrosu için benzer kelimeler


çin tiyatrosu, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'i', 'n', ' ', 't', 'i', 'y', 'a', 't', 'r', 'o', 's', 'u', şeklindedir.
çin tiyatrosu kelimesinin tersten yazılışı usortayit niç diziliminde gösterilir.