çıplak

çıplak, -ğı

a. 1. Soyunmuş durumda olan vücudun resmi, nü. 2. sf. Üstünde bulunması gereken giysi, örtü vb. bulunmayan, üryan, nü, cıbıl, cıbıldak: “Kız, çıplak tabanlarını bozuk yolda şaplata şaplata köyün içerisine doğru uzaklaştı.” -E. E. Talu. 3. sf. Saçsız (baş). 4. sf. Üzerinde yaprak olmayan: “Irmağın başında kocaman, çıplak bir tek kavak vardı.” -H. E. Adıvar. 5. sf. İçinde gerekli eşya bulunmayan: “Ankara tepelerinin birinde, boz renkli bir binanın çıplak ve dar bir odasında onunla karşı karşıyayız.” -Y. K. Karaosmanoğlu. 6. sf. mec. Yoksul (kimse): “Askerliğini yapmamış, beş parasız, çıplak bir Cemal'in nesi vardı evlenilecek?” -N. Cumalı. 7. sf. mec. Yalın, süssüz: Çıplak bir anlatım.


çıplak Fr. Glabre
çıplak

Bir cins balık.


çıplak

Fakir, züğürt olan (kimse).


çıplak

Çuval gibi ambalajı olmayan hububat: Arpa çıplak 18.25 kuruşa muamele görmüştür.


çıplak İng. naked, naked wall

(Resim) Çıplak vücut resmi.


çıplak

1. Yeniçerilerde günlük hizmete başlamak üzere nöbetle soyunan erler. 2. Tersanede kaptanpaşa hizmetinde baldırları, kol ve omuzlan çıplak bir biçimde giyinmiş, bir çift tabanca ve uzun bir bıçakla silahlanmış olan erlere verilen ad: Küçük Hüseyin Paşa çıplakları.


Çıplak

Çanakkale ili, İntepe bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Çıplak

Mardin ili, Kızıltepe ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


çıplak için benzer kelimeler


çıplak, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'ı', 'p', 'l', 'a', 'k', şeklindedir.
çıplak kelimesinin tersten yazılışı kalpıç diziliminde gösterilir.