çırtma

çırtma

1. Ufak parçalara doğranmış kabak veya patlıcandan yapılmış yemek. 2. İnce doğranmış taze fasulye yemeği. 3. İnce doğranmış salatalık üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yapılan salata, cacık. 4. Isırgan otundan yapılmış börek.


çırtma

1. Tekme, çelme. 2. Fiske.


çırtma

Çelme, doğrama; çırtma tahmak, şalgam çırtmasi


çırtma

Çelme; doğrama. || çırtma tahmak: çelmelemek || şalğam çırtmasi: çubuklar hâlinde kesilmiş şalgam


çırtma, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, a harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'ı', 'r', 't', 'm', 'a', şeklindedir.
çırtma kelimesinin tersten yazılışı amtrıç diziliminde gösterilir.