çizge

çizge

a. Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş biçim, grafik.


çizge İng. diagram
çizge İng. graph
çizge İng. diagram
çizge İng. diagram

Bir işlem ya da bağıntıları özlüce gösteren çizim.


çizge İng. graph

Bir değişkenin işlevi olarak ölçülen ya da hesaplanan bir niceliğin aldığı sayısal değerleri yerlem çatkısında noktalayarak elde edilen sürekli eğri.


çizge İng. graph

Birbirine bağlı iki değişkende, çeşitli değer çiftlerinin bir konsayı dizgesine iletilmesiyle bulunan noktaların oluşturduğu çizgi.


çizge İng. graphic

Bir olgunun, konaç dizgesi üzerindeki çizgisel anlatımı.


çizge İng. graph, figure

Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye ve birkaç değişken arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgisel anlatım türü.


çizge İng. graph

1. E, F kümeleri verildiğinde, ExF çarpım kümesinin altkümelerinden her biri. 2. Bir işlevsel bağıntıyı gösteren eğri. 3 (…)gönderimi için [ (x, f (x) ) : (…)altkümesi. 4- Sayısal verileri ya da değişimlerini gösteren biçim.


çizge İng. graph

Yönlü veya yönsüz çizge, graf.


çizge İng. diagram

1. Çeşitli niceliklerin birbirine olan oranlarının çizgi ya da geometrik biçimlerle anlatımı için düzenlenen çizge. 2. Değişik bir niceliğin çeşitli zamanlardaki değişimlerinin çizgi ve birbirinden ayrı nitelikteki biçimlerle gösterilmesiyle oluşan çizge.


çizge İng. diagram

Bir olayı, iki ya da daha çok değişkeni arasında özetliyen çizim.


çizge, grafik Fr. graphique

(fizik, matematik)


çizge İng. diagram

kimya, fizik: Bir olayı, bir işlemi iki ya da daha çok değişkeni arasında özetleyen çizim.


çizge İng. graph, diagram

Bir gözlem ya da veriler dağılımını kavrama kolaylığı sağlamak üzere göstersel olarak sunmaya yarayan ve dağılımı bir eksenler dizgesi içinde aldığı konumsal duruma göre biçimlerle gösteren çizim. bk. verilerin sunulması


çizge için benzer kelimeler


çizge, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'i', 'z', 'g', 'e', şeklindedir.
çizge kelimesinin tersten yazılışı egziç diziliminde gösterilir.