çok kıllılar

çok kıllılar İng. polychaetes

(Yun. polys: çok; khaite: kıl) Sölomlu hayvanlardan, halkalı solucanlar (Annelida) dalının, kıllı ayaklılar (Chaetopoda) sınıfından, serbest yaşayanlarda olduğu gibi her biri aynı yapılışta bölütlerden ya da borular içinde yaşayanlarda olduğu gibi birkaç değişik bölgeden yapılmış, uzun vücutlu, bölütlerden parapot denen ve üzerinde kitin kıl demetleri bulunan çıkıntılar uzanan, başlarında dokunaçlar bulunan, gelişmelerinde trohofor larvası görülen, bazen döl değişimine rastlanan, sularda yaşayan türlere sahip bir takım. Palolo kurdu (Eunice viridis), nereyis (Nereis), arenikola (Arenicola), spirografis (Spiroaraphis), serpula (Serpula) tür ve cinsleri iyi bilinir. Poliket solucanlar.


çok kıllılar Lat. Polychaeta

Sölomlu hayvanlardan, halkalı solucanlar (Annelida) şubesinin, kıllı ayaklılar (Chaetopoda) sınıfından, serbest yaşayanlarda olduğu gibi her biri aynı yapılışlarda bölütlerden, veya borular içinde yaşayanlarda olduğu gibi birkaç değişik bölgeden oluşmuş, uzun vücutlu, bölütlerden parapod denilen ve üzerinde kitin kıl demetleri bulunan çıkıntılar uzanan, başlarında dokunaçlar bulunan, gelişmelerinde trohofor larvası görülen, sularda yaşayan türlere sahip takım, poliket solucanlar.


çok kıllılar için benzer kelimeler


çok kıllılar, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'o', 'k', ' ', 'k', 'ı', 'l', 'l', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
çok kıllılar kelimesinin tersten yazılışı ralıllık koç diziliminde gösterilir.