çokluk eki

çokluk eki

a. db. Getirildiği kelimenin birden çok olduğunu anlatan ek, çoğul eki.


çokluk eki İng. plural ending

Adlarda ve zamirlerde aynı türden birden çok varlıkları anlatmak için; fiillerde, fiilin gösterdiği oluş ve kılışı yapanın, yani şahsın çokluk olduğunu göstermek için kullanılan özel ekler: ağaç+lar, çiçek+ler, oda+lar, bey+ler, okul+umuz, bahçe+lerimiz, çocuk+ları+mız; biz+ler, on+lar, anlattı-k, anladı-nız, geliyor-uz, gitmeli-y-iz, gidecek-ler vb.


çokluk eki

Azerbaycan Türkçesi: cäm şakilçisi; Türkmen Türkçesi: köplük goşulması; Gagauz Türkçesi: çoklukafiksi; Özbek Türkçesi: koplik qoşimçasi; Uygur Türkçesi: köplük qoşumçisi; Tatar Türkçesi: küplekquşımçası; Başkurt Türkçesi: küplek yalğawı; Kmk: köplük koşumçası; Krç.-Malk.:köplük sannı affiksi; Nogay Türkçesi: köplik kosımşası; Kazak Türkçesi: köptik jalgaw; Kırgız Türkçesi: köptük müçö; Alt:: köp toonıň kojultazı; Hakas Türkçesi: köp sarınıň hozımı; Tuva Türkçesi: höynüň sanınıň ko'jumaa; Şor Türkçesi: köp sannıň affiksi; Rusça: affiksmnojestvennosti


çokluk eki için benzer kelimeler


çokluk eki, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, ç harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ç', 'o', 'k', 'l', 'u', 'k', ' ', 'e', 'k', 'i', şeklindedir.
çokluk eki kelimesinin tersten yazılışı ike kulkoç diziliminde gösterilir.