dağar

dağar Far. ta¦¥r

a. 1. Ağzı yayvan, dibi dar toprak kap. 2. Dağarcık: “Daldırın elinizi onun özdeyiş dağarına, her duruma uygun formüller bulabilirsiniz.” -H. Taner.


dağar Fr. Sac
dağar

Çukur.


dağar

1. Topraktan yapılmış, ağzı geniş, dibi dar, içine su, pekmez, ayran, süt, yoğurt, turşu ve küllü su konulan bir çeşit küp 2. Çömlek 3. Topraktan yapılmış, hamur yoğurmaya yarayan, iki kulplu büyük çanak 4. Büyük testi. 5. Saksı. 6. Topraktan yapılmış büyük kazan 7. Toprak mangal. 8. Su yollarında taş, kurbağa, tortu vb. ni alıkoymak için her yüz metrede bir açılan çukurlara konulan toprak ya da çimentodan yapılmış küpler. 9. Su deposu. 10. Havuz, tabakhanelerde derilerin ıslatıldığı havuz. 11. Yalak. 12. Ayakkabıcıların kösele, deri ıslattıkları ağzı geniş kap 13. İçinde fincan yıkanan toprak çanak 14. Demircilerin kızgın demiri söndürmekte kullandıkları ağaç kap. 15. Ekmek konulan kap


dağar

Un ambarı.


dağar

1. Dağarcık. 2. Çuvaldan biraz küçük bir çeşit torba


dağar

Çerçöp, öteberi.


dağar

Değer, kıymet.


dağar

Oturak, çocuk lazımlığı.


dağar İng. repertory

Bir tiyatro dönemi için araştırılıp incelenen ve seçilen oyun demeti.

I) Tüyü alınmış halının ıslatıldığı havuz. (-Uşak)

II) 1. Çinko üzüm deposu. (*Kemalpaşa -İzmir.) 2. Ağız kısmı çok geniş, dip tarafı çok dar iki kulplu küp. (Aşağıdinek *Şarkikaraağaç -Isparta)


dağar, (tağar)

Kap, çanak, küp, çömlek


dağar için benzer kelimeler


dağar, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'a', 'ğ', 'a', 'r', şeklindedir.
dağar kelimesinin tersten yazılışı rağad diziliminde gösterilir.