Doğalgaz Dışsatımcı Ülkeler Forumu

Doğalgaz Dışsatımcı Ülkeler Forumu İng. The Gas Exporting Countries Forum, GECF

Dünyadaki lider doğalgaz üreticilerinin çıkarlarını temsil etmek ve geliştirmek, üreticiler arasındaki iletişim düzeyini artırmak ve güçlendirmek, enerji piyasasının istikrarlı ve şeffaf bir biçimde işlemesini sağlamak, ayrıca üretici ve tüketiciler arasındaki işbirliğini geliştirmek gibi amaçlarla ilk kez 2001 yılında Tahran’da, Cezayir, Bolivya, Brune Darussalam, Mısır, Endonezya, İran, Libya, Malezya, Nijerya, Katar, Rusya Federasyonu, Trinidad ve Tobago, Birleşik Arap Emirlikleri, Venezüella’nın asıl üye ve Norveç ile Ekvator Ginesi’nin de gözlemci olarak katılımıyla toplanan ve her yıl üretici ülkelerden birinde düzenli olarak tekrarlanan forum.


Doğalgaz Dışsatımcı Ülkeler Forumu için benzer kelimeler


Doğalgaz Dışsatımcı Ülkeler Forumu, 34 karakter ile yazılır. Ayrıca, D harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'D', 'o', 'ğ', 'a', 'l', 'g', 'a', 'z', ' ', 'D', 'ı', 'ş', 's', 'a', 't', 'ı', 'm', 'c', 'ı', ' ', 'Ü', 'l', 'k', 'e', 'l', 'e', 'r', ' ', 'F', 'o', 'r', 'u', 'm', 'u', şeklindedir.
Doğalgaz Dışsatımcı Ülkeler Forumu kelimesinin tersten yazılışı umuroF releklÜ ıcmıtasşıD zaglağoD diziliminde gösterilir.