dülger balığı

dülger balığı

a. hay. b. Kemikli balıklar takımından, başı büyük, ağzı geniş, vücudu yassı ve söbe, üstü dikenli pullarla kaplı bir balık, peygamber balığı (Zeus faber).


dülger balığı İng. John Dory

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dülger balığıgiller (Zeidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta, sudan çıkınca iniltiye benzeyen bir ses çıkaran, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir tür.


dülger balığı Lat. Zeus faber

Kemikli balıklardan, dülger balığıgiller (Zeidae) familyasından, 50 cm kadar uzunlukta olabilen, sudan çıkınca iniltiye benzeyen bir ses çıkaran, Atlantik ve Pasifik okyanuslarında, Akdeniz ve Karadeniz’de yaşayan bir tür, peygamber balığı.


dülger balığı İng. John Dory

(Zeus faber) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının dülger-balığıgiller (Zeidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 50 cm. Sudan çıkınca iniltiye benzer bir ses çıkarır. Eti çok lezzetlidir. Atlantik ve Pasifik Okyanuslarında, Karadeniz ve Akdenizde bulunur.


dülger balığı için benzer kelimeler


dülger balığı, 13 karakter ile yazılır. Ayrıca, d harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'd', 'ü', 'l', 'g', 'e', 'r', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
dülger balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab reglüd diziliminde gösterilir.