etenliler

etenliler İng. placental mammals

(Yun. monos: bir; delphys: dölyatağı) Memeliler (Mammalia) sınıfından, embriyoları gelişimlerini ana hayvanın uterusu içerisinde tamamlayan, embriyo gelişimi sırasında gerekli besin ve oksijeni ana hayvanın dolaşım sisteminden alan, sindirim sistemleri ve ürogenital sistemleri ayrı ayrı kanallarla dışarı açılan, tek delikliler (Monotremata) ve keseli memeliler (Marsupialia) dışta olmak üzere bütün memelileri içine alan bir alt sınıf ya da bazı sınıflandırmalara göre bir bölüm. Plâsentalılar.


etenliler Osm. meşimî

(zooloji)


etenliler İng. placental mammals

(karşıtlık, plasentalılar, Placentalia, adl. Monodelphia), (Lat. placenta = eten, Yun. monos=bir, Yun. delphys=dölyatağı) Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının bir alt- sınıfı ya da bazı sınıflandırmalara göre bir bölümü. Tek-delikliler (Monotremata) ve keseliler (Marsupialia) dışta kalmak üzere bütün memelileri içine alan geniş bir gruptur. Böcekciller (İnsectivora), yarasalar (Chiroptera), abalı-memeliler (Dermoptera), pulluhayvanlar (Pholidota), damarlı-dişliler (Tubulidentata), dişsizler (Edentata), kemiriciler (Rodentia), deniz-inekleri (Sirenia), etçiller (Carnivora), balinalar (Cetacea), çift-parmaklilar (Artiodactyla), tek-parmaklılar (Perissodactyla), şiş-eklemliler (Condylarthra), hortumlu-memeliler (Proboscidea), kırsıçanımsılar (Hyracoidea), maymunlar (Primates) olmak üzere hepsinde eten bulunan 16 takımı vardır.


etenliler, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 't', 'e', 'n', 'l', 'i', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
etenliler kelimesinin tersten yazılışı relilnete diziliminde gösterilir.