G proteini

G proteini İng. G protein

Hücre zarında sinyal iletimi sırasında guanozin trifosfatın hidrolizi ile ikinci haberci moleküllerin (Ca+2, cAMP, cGMP, inozitol 1,4,5 trifosfat, 1,2 diaslgliserol vb.) ve iyon kanalları şeklinde görev yapan proteinlerin (adenilat siklaz, fosfolipaz C vb.) faaliyete geçmesi ya da faaliyetinin durdurulmasında görev yapan, çeşitli hormon, nörotransmitter madde reseptörleri ile bağlantılı, heterodimerik bir protein.


G proteini İng. G protein

Hücre zarının iç yüzeyinde bulunan, sinyal iletimi sırasında guanozin trifosfatın hidroliziyle ikinci haberci moleküller (Ca+2, cAMP, cGMP, inozitol 1, 4, 5 trifosfat, 1, 2 diaçilgliserol vb.) ve iyon kanalları biçiminde görev yapan proteinlerin (adenilat siklaz, fosfolipaz vb.) faaliyete geçmesi veya faaliyetinin durdurulmasında görev yapan çeşitli hormon ve nörotransmitter madde almaçlarıyla bağlantılı bir protein.


G proteini için benzer kelimeler


G proteini, 10 karakter ile yazılır. Ayrıca, G harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'G', ' ', 'p', 'r', 'o', 't', 'e', 'i', 'n', 'i', şeklindedir.
G proteini kelimesinin tersten yazılışı inietorp G diziliminde gösterilir.