gölge balığı

gölge balığı

a. hay. b. 1. Alabalıkgillerden, uzunluğu 20-50 santimetre, sırt yüzgeci büyük, tatlı su balığı (Thymallus thymallus). 2. Gölge balığıgillerden, büyük, eti lezzetli, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir balık, taş levreği, minakop, kötek (II) (Umbrina cirhosa).


gölge balığı İng. umbrina

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, gölge balığıgiller (Sciaenidae) familyasından, 50-70 cm kadar uzunlukta, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Karadeniz'de yaşayan bir tür.


gölge balığı İng. umbrina

(anlamdaş. minakop, Umbrina cirrhosa) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının gölge-balığıgiller(Sciaenidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 50-70 cm. Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve aradenizde yaşar.


gölge balığı İng. grayling

(Thymallus thymallus) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının alabalıkgiller (Salmfonidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 20-50 cm. Sırt yüzgeci büyüktür. Av balığı olarak çok aranır. Avrupada sazlıklarda ve hızlı akan derelerde yaşar,


gölge balığı için benzer kelimeler


gölge balığı, 12 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ö', 'l', 'g', 'e', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
gölge balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab eglög diziliminde gösterilir.