görülen geçmiş zaman kipinin hikâyesi

görülen geçmiş zaman kipinin hikâyesi

Geçmiş zamanda gerçekleşmiş bulunan ve tarz bildiren bir oluş ve kılışın yine geçmiş zamana aktarılarak anlatılması. Eki -DI/-DU’dur. Bu birleşik kip, çekimde iyelik kökenli şahıs ekleri alır: bildi-y-di-m, bildi-y-di-n, bildi-y-di, bildi-y-di-k, bildi-y-din-iz, bildi-y-di-ler gibi. Ben… şey bundan yirmi beş gün önceydi. Bir gece Niko’ların(…) hani şeyine(…) meyhanesine gittiydim (T. Buğra, Küçük Ağa, s. 138). Mühim diyeceklerim var dediydin(….) Dediydim. Var (T. Buğra, göst. e. s. 137). Barka: “sormayın kardeşler” dedi: “Çocuk dalgıçlığa girişeli bir ay ya oldu ya olmadıydı (H. Balıkçısı, Deniz Gurbetçileri, s. 48). Bu imansızın arkasından birbirimize nasıl bakıştık (F. R. Atay, Zeytindağı, s. 30) vb.


görülen geçmiş zaman kipinin hikâyesi için benzer kelimeler


görülen geçmiş zaman kipinin hikâyesi, 37 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ö', 'r', 'ü', 'l', 'e', 'n', ' ', 'g', 'e', 'ç', 'm', 'i', 'ş', ' ', 'z', 'a', 'm', 'a', 'n', ' ', 'k', 'i', 'p', 'i', 'n', 'i', 'n', ' ', 'h', 'i', 'k', 'â', 'y', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
görülen geçmiş zaman kipinin hikâyesi kelimesinin tersten yazılışı iseyâkih ninipik namaz şimçeg nelürög diziliminde gösterilir.