gösteri

gösteri

a. 1. İlgi, dikkat çekmek için bir topluluk önünde gösterilen beceri veya oyun: Uçakların uçuş gösterileri. 2. Bir istek veya karşı görüşün, halkın ilgisini çekecek biçimde topluca ve açıkça yapılması, nümayiş. 3. Sinema veya tiyatroda film, oyun gösterme işi: Sinematekte film gösterileri başladı. 4. Genellikle şarkı, dans vb. eğlence türlerinin yer aldığı gösteri, şov. 5. Bir şeyi tanıtmak amacıyla yapılan sunum, demonstrasyon, demo. 6. Birinin, bir topluluğun kendi duygusunu gösteren sözü veya davranışı, tezahürat.


gösteri Fr. Expression
gösteri İng. demonstration
gösteri İng. demonstration

1. Olgu ya da olayları göstererek anlatma ve açıklama yöntemi. 2. Belli olgu ve olaylara ilişkin ilkeleri açıklamak, birtakım teknik ve becerileri öğretmek amacıyla bir şeyi başkalarının önünde yaparak gösterme işi.


gösteri İng. perfonmance, production

Bir oyunun bir yönetmen önderliğinde, yeterli sayıda çalışmadan sonra seyirci önünde oynanışı.


gösteri Osm. perdah

Karakucakta cazgır tarafından alana salınan güreşçilerin ellerini oyluklarına, sırtlarına ve karşılıklı durup birbirlerinin avuç içlerine vurarak düzenli hareketler yapmaları.


gösteri için benzer kelimeler


gösteri, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ö', 's', 't', 'e', 'r', 'i', şeklindedir.
gösteri kelimesinin tersten yazılışı iretsög diziliminde gösterilir.