güvercinler

güvercinler

ç. a. hay. b. Güvercin, kumru vb. kuşları içine alan takım.


güvercinler İng. doves

Kuşlar (Aves) sınıfının, küçük başlı, kısa boyun ve bacaklı, gagaları hafifçe kıvrık, iyi uçan, kursaklarından salgılanan süte benzer bir salgı ile ilk günler yavrularını besleyen ve dünyanın her tarafına dağılmış olan, güvercingiller (Columbidae), dişli güvercingiller (Didunculidae), dodogiller (Dididae) familyalarını içine alan bir takım.


güvercinler İng. doves

(Columbae), (Lat. columba = güvercin) Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının karinalılar (Carinatae) bölümünün yağmurkuşları (Charadriiformes) takımına giren bir alt-takım.Küçük başlı, kısa boyun ve bacaklı olurlar. Gagaları hafif kıvrıktır. Kanatları sivri olduğu için iyi uçarlar. Kursaklarından salınan süte benzer bir salgı ile ilk günler yavrularını beslerler. Dünyanın her yanına yayılmışlardır. Güvercingiller (Columbidae), kumrugiller (Peristeridae), dişligüvercingiller (Didunculidae), dodogiller (Dididae) familyaları vardır..


güvercinler, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, g harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'g', 'ü', 'v', 'e', 'r', 'c', 'i', 'n', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
güvercinler kelimesinin tersten yazılışı relnicrevüg diziliminde gösterilir.