hamsigiller

hamsigiller

ç. a. hay. b. Kemikli balıkların hamsi, ringa, sardalya, tirsi balıklarını içine alan bir familyası.


hamsigiller İng. herrings

Yassıkurtlara arakonakçı türleri de bulunan çatal kuyruklu balıklar familyası.


hamsigiller İng. herrings

Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, yumuşak yüzgeçliler (Malacopterygii) alt takımından, vücutları yandan basık ve kuyrukları çatallı, yan çizgileri olmayan, sırtları mavi, yeşil, karınları ak, denizlerde yaşayan türlere sahip bir familya.


hamsigiller Fr. clupéidés

(zooloji)


hamsigiller Lat. Engraulidae

Kemikli balıklardan, vücutları yandan basık ve kuyrukları çatallı, yan çizgileri olmayan, sırtları mavi, yeşil, karınları beyaz, denizlerde yaşayan türlere sahip bir familya.


hamsigiller İng. herrings

(Clupeidae), (Lat. clupea = küçük bir tatlı su balığı) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının kemikli-balıklar (Teleostei) takımının yumuşak-yüzgeçliler (Malacopterygii) alt-takımına giren bir familyası. Vücutları yandan basık ve kuyrukları çatallıdır. Yan çizgileri bulunmaz. Sırtları mavi-yeşil, karınları ak olur. Denizlerde yaşarlar. Hamsi (Engraulis eucrasicholus), ringa balığı (Clupea harengus), çaça balığı (C. sprattus), tirsi balığı (Alosa alosa), dişli tirsi (A. finta), sardalya (Sardina pilchardus) türleri iyi bilinirler.


hamsigiller, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'm', 's', 'i', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
hamsigiller kelimesinin tersten yazılışı relligismah diziliminde gösterilir.