harf

harf, -fi Ar. §arf

a. Dildeki bir sesi gösteren ve alfabeyi oluşturan işaretlerden her biri, kod: Türk alfabesinde yirmi dokuz harf vardır.


harf

Korku: Hiç bir şeyden harfi yok.


harf

Haya, namus, utanç: Akşam odada Ahmet hiç harflenmedi.


harf İng. letter
harf Fr. lettre

Ses temsil eden alfabe işareti. Harfin temsil ettiği ses tek olursa YALIN (L. simple), Fran. X gibi iki (k + s veya g + z) olursa KATMERLİ (L. double) harf denir.


harf İng. letter

Bir dilin başlıca seslerini yazıda göstermeye yarayan işaret: a, b, c, ç, f, g, i vb.


harf İng. letter

Bir dilin alfabesini oluşturan ve tek başına veya başka ögelerle birlikte o dildeki sesleri yazıda göstermek üzere kullanılan işaretlerden herbiri, sesin yazıdaki işaret karşılığı. Türkçede a, b, c, d, f, g; Almanca ch, st (şt), sch (ş), tsch (ç); İng. ch (ç), x gibi. Her dilin alfabe sistemindeki harfler büyük ve küçük harfler olarak ayrılır ve birbirinden farklı işaretlerle karşılanır.


harf

Azerbaycan Türkçesi: härf; Türkmen Türkçesi: harp; Gagauz Türkçesi: bukva; Özbek Türkçesi: harf; Uygur Türkçesi: härip;Tatar Türkçesi: xäref; Başkurt Türkçesi: xäref; Kmk: harp; Krç.-Malk.: harf, harif; Nogay Türkçesi: arîp;Kazak Türkçesi: ärip; Kırgız Türkçesi: tamga ~ arip; Alt:: tanık; Hakas Türkçesi: bukva ~ tanıg; Tuva Türkçesi: üjük;Şor Türkçesi: bukva; Rusça: bukva


harf için benzer kelimeler


harf, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, f harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'r', 'f', şeklindedir.
harf kelimesinin tersten yazılışı frah diziliminde gösterilir.