harhariyasgiller

harhariyasgiller İng. sharks

(Yun. karcharias: bir tip köpek balığı; galeos: köpek balığı) Balıklar (Pisces) sınıfının, köpek balıklan (Selachii) takımının, yıldız omurlular (Asterospondyli) alt takımından, solungaç yarıkları ve dişleri küçük, derileri saydam olan, doğuran, bütün denizlerde yaşayan bir familya. Harhariyas (Carcharhinus lamia), pamuk balığı (Carcharias glauca) türleri iyi bilinir.


harhariyasgiller İng. sharks

(Carchariidae, anlamdaş. Galeidae, (Yun. karcharias=bir tip köpekbalığı, Yun.galeos = köpek balığı]: Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının köpek-balıkları (Selachii) takımının yıldız-omurlular (Aste-ospondyli) alt-takımına giren bir familyası. Solungaç yarıkları ve dişleri küçüktür. Derileri saydamdır. Doğururlar. Hemen bütün denizlerde yaşarlar. Harhariyas (Carcharhinus lamia), öz köpek balığı (Mustelus mustelus), pamuk balığı (Carcharias glauca) türleri iyi bilinir.


harhariyasgiller, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'r', 'h', 'a', 'r', 'i', 'y', 'a', 's', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
harhariyasgiller kelimesinin tersten yazılışı relligsayirahrah diziliminde gösterilir.