hava kesesi

hava kesesi

a. anat. 1. Balıkların aşağı ve yukarı inip çıkmalarını sağlayan, hava ile dolup boşalan kese. 2. Kuşlarda vücudun çeşitli yerlerinde bulunan ve akciğere bağlı olan boşluklar. 3. Birçok böcekte trake boruları üzerinde yer almış olan hava dolu şişkinlikler.


hava kesesi İng. air sac

1. Kuşlarda vücudun çeşitli kemiklerinin içinde bulunan ve akciğere bağlı olan içi hava dolu boşluklar. 2. Birçok böceklerde trakea boruları üzerinde yer almış olan hava dolu şişkinlikler. 3.Bazı böcek larvalarında hidrostatik görevi olan trakea keseleri.


hava kesesi Osm. kîse-i havâiye

(zooloji)


hava kesesi İng. air bladder, gas bladder, swim bladder

Birçok kemikli balıkta çeperi sindirim kanalıyla aynı yapıda, içi hava ve diğer gazlarla dolu olan, hidrostatik denge, solunum, ses çıkarma ve ses almada görevli yapı, yüzme kesesi, gaz kesesi.


hava kesesi İng. air sac

1. Kuşlarda, vücudun çeşitli yerlerinde bulunan ve akciğerle bağlı olan hava dolu boşluklar, 2. Birçok böceklerde trakea boruları üzerinde yer almış olan hava dolu şişkinlikler.


hava kesesi için benzer kelimeler


hava kesesi, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, h harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'h', 'a', 'v', 'a', ' ', 'k', 'e', 's', 'e', 's', 'i', şeklindedir.
hava kesesi kelimesinin tersten yazılışı isesek avah diziliminde gösterilir.