ince

ince

sf. 1. Kendi cinsinden olanlara göre, dar ve kalınlığı az olan, kalın karşıtı: İnce minare. İnce değnek. İnce kitap. 2. Zayıf: “Sarışın, kuru, ince bir kadındı.” -Y. K. Beyatlı. 3. Taneleri ufak, iri karşıtı: İnce un. İnce kum. 4. Aşırı özen gerektiren, kaba karşıtı: İnce nakış. 5. Ayrıntılı: “Bugün temizlikçi geliyor. Şöyle ince bir temizliğe...” -T. Uyar. 6. Akışkanlığı çok olan, yoğun ve koyu olmayan (sıvılar). 7. Tiz (ses), pes karşıtı: “İnce bir çocuk sesinin hırçınlaştığı, ağladığı işitildi.” -R. N. Güntekin. 8. Hafif, gücü az: “Hiçbir hareket bu gülüş kadar belirsiz ve ince değildir.” -S. F. Abasıyanık. 9. mec. İyiden iyiye, enikonu, ayrıntılı: “Aletler, uzun denemelerin, ince hesapların, birbirini tamamlayan bilgi ve diğer aletlerin mahsulüdür.” -M. Kaplan. 10. mec. Düşünce, duygu veya davranış bakımından insanın sevgi ve saygısını kazanan, zarif, kaba karşıtı: “Bu gülümseyişte, herkesin hemen seçemeyeceği bir ince alay gizli.” -A. Ağaoğlu.


ince Fr. Grêle
ince Fr. Ténu-ue
ince

İnce


ince

Sivrisinek


ince İng. thin
ince

Dikkatle.


İnce Köken: T.

Cinsiyet: Erkek Düşünce, duygu veya davranış bakımından, sevgi ve saygı uyandıran, nazik.Cinsiyet: Kız Düşünce, duygu veya davranış bakımından sevgi ve saygı uyandıran, nazik.


İnce

Iğdır ili, Tuzluca ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


ince için benzer kelimeler


ince, 4 karakter ile yazılır. Ayrıca, i harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'i', 'n', 'c', 'e', şeklindedir.
ince kelimesinin tersten yazılışı ecni diziliminde gösterilir.