ısı değeri (Gıdalarda)

ısı değeri (Gıdalarda) İng. calorific value

100 g gıdanın yanması ile açığa çıkan ısı. 4,1 K+ 4,1P +9,3 Y kcal/100g (K, karbonhidrat; P, protein; Y, yağ yüzdeleridir). (Yağlarda) Yağların tamamen yanması sonucu açığa çıkan ısı 34,1 C + 144 H - 12,6 (O-N) /100 kJ (C, H, O, N sırasıyla yağlardaki karbon, hidrojen, oksijen ve azot yüzdeleridir).


ısı değeri (Gıdalarda) için benzer kelimeler


ısı değeri (Gıdalarda), 22 karakter ile yazılır. Ayrıca, ı harfi ile başlar, ) harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ı', 's', 'ı', ' ', 'd', 'e', 'ğ', 'e', 'r', 'i', ' ', '(', 'G', 'ı', 'd', 'a', 'l', 'a', 'r', 'd', 'a', ')', şeklindedir.
ısı değeri (Gıdalarda) kelimesinin tersten yazılışı )adraladıG( ireğed ısı diziliminde gösterilir.