kebap
kebap, -bı Ar. keb¥b
a. 1. Doğrudan doğruya ateşte veya kap içinde susuz olarak pişirilmiş et: Oradan ayrılınca hemen çarşıya koşar, sıcak bir ekmek alır, içini kebapla doldurur, anama götürürdüm. -H. E. Adıvar. 2. Kızartma, çevirme veya kavurma yoluyla hazırlanan her türlü yiyecek: Kestane kebabı. Patlıcan kebabı. 3. sf. Kavrulmuş, kızarmış: Kebap mısır. 4. sf. mec. Yanmış, yanık.
< Ar. kebâb) Kebapkebap için benzer kelimeler
kebap, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca,
k harfi ile başlar, p harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'k', 'e', 'b', 'a', 'p', şeklindedir.
kebap kelimesinin tersten yazılışı pabek diziliminde gösterilir.