kebap

kebap, -bı Ar. keb¥b

a. 1. Doğrudan doğruya ateşte veya kap içinde susuz olarak pişirilmiş et: “Oradan ayrılınca hemen çarşıya koşar, sıcak bir ekmek alır, içini kebapla doldurur, anama götürürdüm.” -H. E. Adıvar. 2. Kızartma, çevirme veya kavurma yoluyla hazırlanan her türlü yiyecek: Kestane kebabı. Patlıcan kebabı. 3. sf. Kavrulmuş, kızarmış: Kebap mısır. 4. sf. mec. Yanmış, yanık.

< Ar. kebâb) Kebap


kebap için benzer kelimeler


kebap, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, p harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'e', 'b', 'a', 'p', şeklindedir.
kebap kelimesinin tersten yazılışı pabek diziliminde gösterilir.