keçiler

keçiler

ç. a. hay. b. Keçileri ve çeşitli koyun türlerini içine alan, dağlık, kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, geviş getiren hayvanlar sınıfı.


keçiler İng. goats

Çift parmaklılar (Artiodactyla) takımının, geviş getirenler (Ruminantia) alt takımının, boynuzlugiller (Bovidae) familyasından, genellikle dağlık ve kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, boynuzları geriye doğru ve yaklaşık olan, sakallları bulunan bir alt familya. Evcil keçi (Capra hircus), yaban keçisi (C.aegagrus) türleri iyi bilinir.


keçiler Fr. chèvres

(zooloji)


keçiler İng. goats

(Caprinae), (Lat. capra = keçi) Çift-parmaklılar (Artiodactyla) takımının geviş getirenler (Ruminantia) alt-takımının boynuzlugiller (Bovidae) familyasına giren bir-alt familyası. Evcil keçi (Capra hircus), yılan-yiyen keçi (C. falconeri), Alp dağ keçisi (C. ibex), yaban keçisi (C. aegagrus), ak dağ keçisi (Oreamnos montanus), dağ keçisi (Rupicapra rupicapra), keçi antilopu (Naemorhedus thar) ve çeşitli koyun türlerini içine alır (bk koyunlar). Ankara keçisi (C. hircus angorensis) bir keçi ırkıdır. Keçiler dağlık ve kayalık yerlerde yaşayan, hafif yapılı, çevik, boynuzları geriye doğru ve yaklaşık olan ve sakalları bulunan hayvanlardır.


Keçiler

Muğla ili, Fethiye ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


keçiler, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'e', 'ç', 'i', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
keçiler kelimesinin tersten yazılışı reliçek diziliminde gösterilir.