kelecoş
1. Doğranmış ekmek ya da yufka üzerine kavurma ve yağsız peynir koyarak yapılan yemek. 2. Rendelenmiş pancar üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yapılan yiyecek. 3. Yağda kavrulmuş soğan, mercimek, ceviz vb. şeylerden yapılan bir çeşit yemek.
kelecoş
Doğranmış ekmeğin üstüne suda ezilmiş tarhana ve tereyağda kızarmış soğan dökülerek yapılan bir çeşit yemek.
kelecoş
Kavurmalı yufka üzerine kurut dökülerek yapılan yemek
kelecoş
Doğranmış 'lavaş' ekmek üzerine bol yağ ve soğanla hazırlanmış 'suharış' döküldükten Sonra 'kurut' ezilerek üzerine ilave edilen kış yemeklerinden biri
kelecoş, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca,
k harfi ile başlar, ş harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'k', 'e', 'l', 'e', 'c', 'o', 'ş', şeklindedir.
kelecoş kelimesinin tersten yazılışı şocelek diziliminde gösterilir.