kelergiller

kelergiller

ç. a. hay. b. Asıl köpek balıklarıyla vatozlar arasında geçit sayılabilecek balıkları kapsayan kemikli balıklar familyası.


kelergiller İng. angel sharks

Balıklar (Pisces) sınıfının, köpek balıkları (Selachii) takımının, örtülü omurlular (Tectospondyli) alt takımından, başları ve vücutları yassı, göğüs yüzgeçleri çok büyük ve kısmen solungaçları örten, anüs yüzgeci bulunmayan türlere sahip bir familya.


kelergiller Fr. rhinidés

(zooloji)


kelergiller Lat. Rhinidae

Köpek balıklarından, başları ve vücutları yassı, göğüs yüzgeçleri çok büyük ve kısmen solungaçları örten, anüs yüzgeci bulunmayan türlere sahip bir familya.


kelergiller İng. angel sharks

(Rhinidae), (Yun. rhine = bir tip köpek balığı) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının köpek-balıkları (Selachii) takımının örtülü-omurlular (Tectospondyli) alt-takımına giren bir familyası. Başları ve vücutları yassıdır. Göğüs yüzgeçleri çok büyüktür ve kısmen solungaçları örter. Anüs yüzgeci bulunmaz. Keler (Rhina squatina) olmak üzere tek türü vardır.


kelergiller, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'e', 'l', 'e', 'r', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
kelergiller kelimesinin tersten yazılışı relligrelek diziliminde gösterilir.