kemikli-balıklar

kemikli-balıklar İng. bony fishes

(Teleostei), (Yun. teleos = tükel, Yun.osteon = kemik) Omurgalı hayvanlardan balıklar (Pisces) sınıfının tükel-ağızlılar (Teleostomi) alt-sınıfına giren bir takım İskeletleri tüm olarak kemikleşmiştir. Pulları ktenoyid ya da sikloyid tipdir. Bazen kemik plâklarla örtülüdürler. Her iki yanlarında dörder solungaç bulunur. Kuyruk yüzgeçleri homoserktir. Yumuşakyüzgeçliler (Malacopterygii), kemikdesteklikeseliler (Ostariophysi), tekomuzlular (Haplomi), karınları-yüzgeçsizler (Apodes), dikensizler (Anacanthini), benzemez-omuzlular (Heteromi), kefaller (Percesoces), dikenliyüzgeçliler (Acanthopterygii), geri-kemikli-omuzlular (Catosteomi), ayakıçklılar (Pediculati), çengelçeneliler (Plectognathi) alt-takımlarını içine alır.


Kemikli-balıklar

(Teleostei) takımının hanigiller (Serranidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 25 cm kadardır. Erdişidir. Akdenizde yaşar.


kemikli-balıklar için benzer kelimeler


kemikli-balıklar, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'e', 'm', 'i', 'k', 'l', 'i', '-', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'k', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.
kemikli-balıklar kelimesinin tersten yazılışı ralkılab-ilkimek diziliminde gösterilir.