kılıçkuyruk

kılıçkuyruk, -ğu

a. (kılı'çkuyruk) hay. b. Kemikli balıklar takımından uzunluğu 8-10 santimetre olan, tropik süs balığı (Xiphophorus helleri).


kılıçkuyruk İng. swordtail

Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, lebistesgiller (Poeciliidae) familyasından, 8-10 cm kadar uzunlukta, doğurarak çoğalan, erkeğinin anüs yüzgeci çiftleşme organına değişmiş, Orta Amerika'da yaşayan bir tür.


kılıçkuyruk Lat. Xiphophorus helleri

Doğal olarak Meksika, Honduras ve Guatemala’da yaşayan, boyları 12 cm olabilen, yabani formları genellikle açık yeşilimsi gri, kültür edilmişleri kırmızının değişik tonlarında renge sahip, eşeysel olgunluğa erişen erkeklerinde kuyruk yüzgecinin alt lobu kılıç gibi uzayan bir akvaryum balığı.


kılıçkuyruk İng. swordtail

(Xiphophorus helleri): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının lebistesgiller (Poeciliidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 8-10 cm. Tropik süs balığıdır. Doğurur. Erkeğin anüs yüzgeci çiftleşme organına değişmiştir. Orta Amerikada yaşar.


kılıçkuyruk için benzer kelimeler


kılıçkuyruk, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, k harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ı', 'l', 'ı', 'ç', 'k', 'u', 'y', 'r', 'u', 'k', şeklindedir.
kılıçkuyruk kelimesinin tersten yazılışı kuryukçılık diziliminde gösterilir.