kırlangıç balığı

kırlangıç balığı

a. hay. b. Kırlangıç balığıgillerden, yüzgeçleri geniş ve uzun, eti beyaz, kırmızı renkli bir balık (Trigla hirundo).


kırlangıç balığı İng. saphirine gurnard

Kemikli bauklar (Teleostei) takımının, kırlangıç balığıgiller (Triglidae) familyasından, 37-75 cm kadar uzunlukta, kırmızı renkli, sudan çıkınca inilti gibi ses çıkaran, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Marmara Denizi'nde yaşayan bir tür.


kırlangıç balığı Lat. Chelidonichthys lucernus

Kemikli balıklardan, kırlangıç balığıgiller (Triglidae) familyasından, boyları 75 cm kadar olabilen, kırmızı renkli, sudan çıkınca inilti gibi ses çıkaran, Atlantik Okyanusu, Akdeniz ve Marmara’da yaşayan bir tür.


kırlangıç balığı Alm. Flughecht

(Exonautes exsiliens): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının uskumrumsugiller (Scombresocidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 30-40 cm. Göğüs yüzgeçleri kanat biçimini almıştır. Atlantik Okyanusunda ve Akdenizde yaşar.


kırlangıç balığı İng. saphirine gurnard

(Trigla hirundo) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının kırlangıçbalığıgiller (Triglidae) familyasından bir balık türü. Uzunluğu 37-75 cm. Kırmızı renklidir. Sudan çıkınca inilti gibi bir ses çıkarır. Atlantik, Okyanusu, Akdeniz ve Marmara denizinde derinlerde yaşar.


kırlangıç balığı için benzer kelimeler


kırlangıç balığı, 16 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, ı harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ı', 'r', 'l', 'a', 'n', 'g', 'ı', 'ç', ' ', 'b', 'a', 'l', 'ı', 'ğ', 'ı', şeklindedir.
kırlangıç balığı kelimesinin tersten yazılışı ığılab çıgnalrık diziliminde gösterilir.