kırlangıçgiller

kırlangıçgiller

ç. a. hay. b. Omurgalı hayvanlardan, kuşlar sınıfının ötücü kuşlar takımının bir familyası.


kırlangıçgiller İng. swallows and martins

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, öz ötücüler (Oscines) üst familyasından, gagaları kısa ve ucu yassı, kanatları çok uzun, kuyruğu çatallı, 100 kadar türü olan bir familya. Kızıl kırlangıç (Hirundo daurica), kır kırlangıcı (H.rustica), ev kırlangıcı (Delichon urbica), kum kırlangıcı (Riparia riparia), kaya kırlangıcı (Ptyonoprogne rupestris) iyi bilinen türleridir.


kırlangıçgiller Fr. hirundinidés

(zooloji)


kırlangıçgiller İng. swallows and martins

(Hirundinidae) Omurgalı hayvanlardan kuşlar (Aves) sınıfının ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öz-ötücüler (Oscines) üst-familyasından bir familya.Gagaları kısa ve ucu yassıdır. Kanatları çok uzun, kuyruğu çatallıdır. 100 kadar türü vardır. Kızıl kırlangıç (Hirundo daurica), kır kırlangıcı (H. rustica), pencere kırlangıcı (Delichon urbica), kum kırlangıcı (Riparia riparia), kaya kırlangıcı (R. rupestris) iyi bilinenleridir. Göçücüdürler.


kırlangıçgiller, 15 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ı', 'r', 'l', 'a', 'n', 'g', 'ı', 'ç', 'g', 'i', 'l', 'l', 'e', 'r', şeklindedir.
kırlangıçgiller kelimesinin tersten yazılışı relligçıgnalrık diziliminde gösterilir.