kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit)

kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit)

1) doğrudan doğruya kendisine söylenemeyen düşünce ve uyarıların, o kimsenin çok yakınına söylendiğinde kullanılan bir söz; 2) herhangi birine dolaylı olarak söylenecek uyarı söz konusu olduğunda kullanılan bir söz: “Yemekten sonra sürgün herifin aklını yoklamak için, kızım sana dedim, gelinim sen işit, demeye getirip sordu.” -K. Tahir.


kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit) için benzer kelimeler


kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit), 63 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, ) harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ı', 'z', 'ı', 'm', ' ', 's', 'a', 'n', 'a', ' ', 's', 'ö', 'y', 'l', 'ü', 'y', 'o', 'r', 'u', 'm', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'd', 'e', 'd', 'i', 'm', ')', ' ', 'g', 'e', 'l', 'i', 'n', 'i', 'm', ' ', 's', 'e', 'n', ' ', 'a', 'n', 'l', 'a', ' ', '(', 'v', 'e', 'y', 'a', ' ', 'i', 'ş', 'i', 't', ')', şeklindedir.
kızım sana söylüyorum (veya dedim) gelinim sen anla (veya işit) kelimesinin tersten yazılışı )tişi ayev( alna nes minileg )mided ayev( muroyülyös anas mızık diziliminde gösterilir.