kocabaş

kocabaş

a. (koca'baş) 1. hay. b. İspinozgillerden, 18 santimetre uzunluğunda, sırtı kahverengi, karnı pembe bir kuş türü, flurcun (Cocothraustes coccothraustes). 2. Eti, sütü ve derisinden yararlanılan sığır, manda vb. hayvanların genel adı, büyükbaş: “Kocabaş sürüleri ne kışlaklarda ne yaylaklarda beslenebiliyordu.” -N. Araz. 3. bit. b. Doğu Anadolu'da, yol ve tarla kenarlarında yetişen, 30-150 santimetre yüksekliğinde, iki yıllık otsu bir bitki (Onopordon acanthium). 4. hlk. Pancar, şeker pancarı.


kocabaş

1. Pancar, şeker pancarı. 2. Turp. 3. Lahana.


kocabaş

Uskumrunun ufağı.


kocabaş

Pancar.


kocabaş İng. hawfinch

Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ispinozgiller (Fringillidae) familyasından, 18 cm kadar uzunlukta, sırtı kahverengi, karnı pembe olan, Palearktik bölgede ağaçlık yerlerde yaşayan bir kuş türü.


kocabaş İng. hawfinch

(Coccothrautes coccothrautes): Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının ispinozgiller (Fringillidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 18 cm. Sırtı kahverengi, karnı pembedir. Palearktik bölgede ağaçlık yerlerde yaşar.


Kocabaş Köken: T.

Cinsiyet: Erkek Yaşlı, saygın kimse.


Kocabaş

Denizli ili, Honaz ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


Kocabaş

Kırıkkale ili, Delice ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.


kocabaş için benzer kelimeler


kocabaş, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, ş harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'o', 'c', 'a', 'b', 'a', 'ş', şeklindedir.
kocabaş kelimesinin tersten yazılışı şabacok diziliminde gösterilir.