koloni

koloni Fr. colonie

a. (l ince okunur) 1. Sömürge. 2. Göçmen topluluğu veya bu topluluğun yerleştiği yer. 3. Bir ülkede bulunan küçük yabancı topluluğu: Ankara'daki Alman kolonisi. 4. hay. b. Birlik durumda yaşayan aynı türden organizmaların oluşturduğu topluluk.


koloni İng. colony

Aynı türden organizmaların birlikte yaşaması. 1. Bir grup hayvan veya bitkinin sınırlı bit alanda birlikte yaşaması. 2. Bir besi yerinde bakteri ya da mayaların bir tek hücreden, türe özgü renk ve yapıda görülen bir grup mikroorganizma oluşturması. 3. Volvox gibi bazı tek hücrelilerin bir araya gelerek, gerçek anlamda iş bölümü göstermeyen çok hücreli yapısı.


koloni İng. colony

1. Bir ülkede göçmenlerin topluca oturdukları ya da yerleştikleri yer. 2. (colonist, colonials, settlers, pioneers, colony) Sömürgelere ve yerleşime açılan denizaşırı topraklara gelip yerleşen göçmenler. 3. bk. sömürge


koloni İng. colony

Topluluk, küme, özellikle bakteri kültüründe bir araya gelen mikroorganizmaların oluşturduğu çıplak gözle görülen küme.


koloni İng. Colony

Başka bir ülkeye yerleşmeye giden göçmen topluluğu ya da bu topluluğun yerleştiği yer.


koloni İng. colony

1. Genetik olarak birbirinin aynısı olan hücre grubu. 2. Katı besi yeri yüzeyinde çoğalan bakterilerin oluşturduğu görülebilir kümeler.


koloni İng. colony

(Lat. colonia = çiftçi) Sıkı bir birlik halinde yaşayan aynı türe ait organizmaların yaptığı topluluk.


koloni için benzer kelimeler


koloni, 6 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'o', 'l', 'o', 'n', 'i', şeklindedir.
koloni kelimesinin tersten yazılışı inolok diziliminde gösterilir.