kömbe

kömbe

a. Un, tuz ve yağ ile yoğrulan kızgın sacda veya fırında pişirilen ekmek.


kömbe

1. İki saç arasında ya da külde pişirilen mayasız ekmek. 2. Fırında pişirilmiş şişkin, yuvarlak ekmek. 3. Mayalı ekmek. 4. Yağlı ekmek. 5. Açılmış yufkaya patates, kavurma, soğanlı kıyma, haşhaş konularak yapılan saç ya da fırın ekmeği. 6. Süt, yağ ve şekerle yapılan bir çeşit çörek, kurabiye. 7. Tahin ve mısır unundan yapılan bir çeşit hafif tatlı. 8. Baklava.


kömbe

Geniş yüzlü ve dolgun vücutlu (kimse).


kömbe

1. Kızgın küle gömülerek pişirilen bir çeşit kalın ekmek. 2. Somun.


kömbe

Gömme, bir yemek


kömbe

İki sac arasında ya da külde pişirilen mayasız ekmek veya kıymalı, peynirli çörek


kömbe

[gömbe -3]: 1. Saç böreği. (*Hekimhan -Malatya.) 2. Çörek. (Karacaviran *Seydişehir -Konya) 3. Saçta pişirilen yağlı yufka. (*Uluborlu, *Senirkent, Gedikli *Şarkikaraağaç -Isparta) [gömbe -3] : (*Uluborlu *Senirkent -Isparta)


kömbe için benzer kelimeler


kömbe, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, e harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ö', 'm', 'b', 'e', şeklindedir.
kömbe kelimesinin tersten yazılışı ebmök diziliminde gösterilir.