koyultmaç
koyultmaç
1. Yeni yavrulamış hayvanın ilk sütü, ağız. 2. Sonbaharda doğal olarak koyulaşan ya da kaynatılarak koyulaştırılan süt. 3. Sütlerin koyulaştığı zaman yapılan bir çeşit tatlı. 4. Lor. 5. Sonbaharda koyun sütleri koyulaştığı zaman içine yoğurt katılarak yapılan bir çeşit yemek. 6. Kar ile pekmez ya da bal karıştırılarak yapılan şerbet.
koyultmaç, 9 karakter ile yazılır. Ayrıca,
k harfi ile başlar, ç harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise,
'k', 'o', 'y', 'u', 'l', 't', 'm', 'a', 'ç', şeklindedir.
koyultmaç kelimesinin tersten yazılışı çamtluyok diziliminde gösterilir.