küskü

küskü

a. 1. Taşa veya duvara delik açmak için kullanılan uzun, ağır ve bir ucu sivri demir. 2. hlk. Taş kaldırmakta kullanılan uzun demir çubuk veya basit, ağaçtan kaldıraç: “Taşı tekrar yerine koymazsak balta ve küskü ile onu kaldırır, aşağı yuvarlarız.” -R. H. Karay.


küskü

1. Taş kaldırmakta kullanılan uzun demir çubuk ya da ağaç, basit kaldıraç. 2.bk. küşküç-1. 3. Fırını temizlemekte ya da ateşi karıştırmakta kullanılan sırık. 4. Duvar delmekte kullanılan sivri uçlu uzun demir.


küskü

1. Bir çeşit balta. 2. Kunduracıların kullandıkları bir araç, örs. 3. Teknede kalan hamurları sıyırmaya yarayan küçük kürek.


küskü

Doğum durumunda oturulan yer, doğum iskemlesi.


küskü

Ağaç ya da demir sopa (havuç, çiğdem vb. çıkarmakta kullanılır).


küskü

1. Kaldıraç. 2. Taş sökmekte kullanılan kalın, uzun demir. 3. Fırındaki ateşi karıştırmakta, odun itmekte kullanılan balta sapından kalın ağaç.


küskü

[küsük]: 1. Yapıda kullanılacak olan taşları bulundukları yerden kaldırmak amacıyla bir kaldıraç gibi kullanılan kalın ağaç sopa. (Dereyazıcı *Alaca -Çorum) 2. Uzunluğu 2 m. kadar olan demir kaldıraç. (Yuva *Bucak -Burdur; Yayla, İnönü -Eskişehir; Miri *Fatsa -Ordu; Deliilyas *Şarkışla -Sivas) [küsük] : (Akdağ *Gelendost, Tokmacık *Yalvaç -Isparta)


küskü için benzer kelimeler


küskü, 5 karakter ile yazılır. Ayrıca, k harfi ile başlar, ü harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'k', 'ü', 's', 'k', 'ü', şeklindedir.
küskü kelimesinin tersten yazılışı üksük diziliminde gösterilir.